هیچ‌کات در راه است | گفت و گو با رامین کلانتری

ساخت وبلاگ

هیچ‌کات در راه است | گفت و گو با رامین کلانتری

هیچ‌کات عنوان گروه فیلم سازی به مدیریت رامین کلانتری است که با هدف ترویج فرهنگ فیلم سازی و حمایت از علاقه‌مندان به این رشته هنری آغاز به کار کرده است. به جرات می توان گفت این گروه اولین آکادمی هدفمند فیلم سازی در ایران است که بی هیچ پشتوانه‌ی دولتی یا انتفاعی و محدودیت برای پذیرش آثار از سراسر ایران فیلم‌ها را حمایت و تولید می کند. عمده تفاوت این گروه با انجمن‌هایی مانند: سینمای جوان، در زاویه نگاه به آثار و دغدغه‌مندی است. رامین کلانتری به عنوان مدیر و موسس این گروه خود فیلم‌سازی خوانده و تاکنون چند فیلم کوتاه را کارگردانی کرده است؛ همانطوری که به گفته خودش بسیاری از دغدغه‌های جوانان برای بروز ایده و خلاقیت که گاهی در خط مشی‌های خارج از عرف و شئونات کور می شوند را لمس کرده، این گروه نوید حمیات از آثار بی‌هیچ کم و کاستی را به علاقه مندان می دهد.

چگونه از آثار حمایت می شود

هیچ‌کات بدون چشم داشتی فیلمنامه‌هایی را که از سراسر ایران ارسال می شود بررسی و حمایت می کند. حمایت مالی از آثار متناسب با شرایط فیلمنامه و هدف گذاری‌های کارگردان متفاوت است، اما نویدی که به علاقه‌مندان کارگردانی و کلیه رشته های سینما داده می شود این است که قطعا و حتما «هیچ کات» در تمامی مراحل پیش ‌تولید، تولید و پس تولید فیلم کنار آنها خواهد بود. رامین کلانتری در این باره می گوید: ما به طور گسترد فعالیت فرهنگی – هنری خودمان را در زمینه ساخت فیلم کوتاه آغاز کرده‌ایم و من به عنوان کارگردان تا به حال ساخت فیلم‌های «پای سیب»و «هاویه» را تجربه کرده‌ام و از نزدیک با عمده نیاز یک علاقه‌مند به فیلم سازی آشنا هستم. سرمایه مانند بنزینی است که ماشین را به حرکت در می آورد، با در اختیار قرار دادن سرمایه مناسب و همچنین حمایت معنوی در تمامی مراحل ساخت فیلم برای فیلم ساز این زمینه را فراهم می کنیم که کارگردان بتواند با خیال راحت فیلم بسازد و نه تنها این شرایط برای کارگردانان محیا می شود بلکه برای کلیه عوامل از فیلم بردار تا تدارکات چی وجود دارد؛ ما کاملا آکادمیک با این موضوع برخورد خواهیم کرد. مسیر پیشرفت برای همه در آکادمی «هیچ‌کات» باز است. البته فیلم کوتاه جدیدی به نویسندگی: مهدی عزیزوف با نام «شطحیات» در مرحله پیش تولید دارم که به جرات می توانم بگویم متفاوت‌ترین فیلم کوتاه ایران است.

مهدی عزیزوف کیست؟

عزیزوف از فیلم‌نامه نویسان خوب ایرانی است که با تجزیه روان داستان‌هایش به بیان روایی و فنی می رسد. او نویسنده فیلم‌نامه‌هایی چون: «دال و مدلول»، «چتر»، «هاویه» و… بوده است. از عزیزوف کتاب «طلسم نامه» که مجموعه ای از اشعار او است به چاپ رسیده است و همچنین علاقه شدید به تحلیل و پژوهش در حوزه قرآن و آیات آن دارد. در گفت و گویی که با عزیزوف داشتیم او مسعود کیمیایی را از روشن فکر ترین افراد سینمای ایران خواند. وی در زمینه نقد فیلم، آثار تارکوفسکی را به کامل ترین شکل تفسیر می کند و مجموع این ویژگی‌ها باعث شده است تا کلانتری او را به عنوان یکی از داوران فیلمنامه در گروه فیلم‌سازی «هیچ‌کات» معرفی کند.

آثار تهیه شده در گروه

با توجه به عمر کوتاهی که از این گروه فیلم‌سازی می گذرد آینده درخشانی پیش رو دارد. فیلم کوتاه‌ «تراژدی تنهایی» به تهیه کنندگی، مشاوره: رامین کلانتری و نویسندگی و کارگردانی: علی رفیعی وردنجانی از تازه ترین آثار این گروه فیلم سازی است که به زودی مراحل تولید آن به پایان می رسد و برای جشنواره‌ها آماده خواهد شد. این فیلم حاصل تلاشی است برای به نمایش کشاندن سورئال – فانتری یک احساس. فیلم در یک بلک باکس ساخته می شود و طراحی منحصر به فردی در اجرا و بیان داستان دارد. از نریشن ها تا گریم و سبک فیلم برداری progressive ثابت می کند که این ما هستیم که حول محور احساسات انسانی می گردیم و در به وجود آمدنشان عملا هیچ نقشی نداریم. در این فیلم: مهدی شاپورزاده: گریم، سیاوش مزروعی: مدیرفیلم برداری، ایرج رضایی: دستیار کارگردان و نیلوفر شیرانی: طراحی صحنه را برعهده خواهند داشت. همچنین باید نوید بازی متفاوت دو بازیگر مستعد تئاتر: نیلوفر شیرانی و رضا ربانی را در این اثر داد. علی رفیعی وردنجانی به عنوان نویسنده و کارگردان این فیلم می گوید: این فیلم‌نامه صرفا حاصل تخیل نیست بلکه آیینه‌ای است که در برابر آیینه گذاشته می شود. من در طراحی صحنه به این نتیجه رسیدیم که بهترین شکل اجرا می تواند شیشه ای باشد که میان دو بازیگر حایل می شود و اتفاقا این طراحی یکی از منحصر به فردترین طراحی‌هایی است که برای چنین فیلم‌نامه‌ای به دست آمده. دغدغه من همواره ساخت این فیلم نامه است و قطعا باور دارم که کمتر کسی مانند رامین کلانتری از چنین ایده‌هایی که صرفا برای هنر و به تصویر کشیدن خیال در سینما پرداخته می شوند، استقبال می کند. این فیلم حاصل هنرنمایی همه عوامل است و خارج از اتفاقات خوبی که فکر می کنم در جشنواره‌ها برای آن روی دهد تجربه‌ای است عمیق از یک تخیل منحصر به فرد و ساخت واقعیت به معنای غیر واقعی برای دوربین در سینما؛ که امیدوارم مراحل تولید و اخذ مجوز آن هرچه زودتر به پایان برسد.

سینمای هاویه

اما از رامین کلانتری به عنوان فیلم ساز درباره هاویه پرسیدیم و آنکه چه زمانی به پخش می رسد. «هاویه» در انتهایی‌ترین مراحل پس تولید خود قرار دارد و دلیل زمان زیادی هم که مرحله پس تولید از ما گرفته این است که من با حساسیت فراوان و دقت می خواهم پلان به پلان این فیلم آن چیزی باشد که خواستگاه من و مهدی عزیزوف است. عزیزوف به عنوان نویسنده طرحی داشت که وقتی سراغ او رفتم بیشتر منیت در آن دیده می شد. با دکوپاژهای مختلفی که زدیم به این نتیجه رسیدیم که بهترین گزینه برای نقش آفرینی در این فیلم خود نویسنده است. عزیزوف به عنوان نویسنده اشراف بالایی بر آنچه از بازیگر خود در فیلم‌نامه‌خواسته دارد و همین امر باعث شد تا ما بهترین خروجی ممکن را دریافت کنیم. در مراحل ساخت این فیلم سختی‌های فراوانی کشیدیم اما خروجی کار به دلم چسبید و قطعا با تماشای فیلم در کنار تماشاگر خستگی‌ از تنم در خواهد آمد. گروه فیلم سازی «هیچ‌کات» فیلم کوتاه دیگری با نام «نفس تو» به کارگردانی مسعود حدادی را در مرحله تولید دارد که پیش بینی می شود با توجه به طراحی منحصر به فرد در نورپردازی و قصه آن اتفاق کم نظیری در سینمای کوتاه ایران باشد. در در پایان از همه علاقه‌مندان به فیلم سازی و نه فقط کارگردانی بلکه همه رشته‌ها دعوت می کنم که به «هیچ‌کات» اعتماد کنند چرا که فضای آکادمیک این گروه مسیر پیشرفت را برای همگان باز خواهد کرد.

روزنامه نسل فردا

نوشته هیچ‌کات در راه است | گفت و گو با رامین کلانتری اولین بار در روزنامه اینترنتی برداشت بلند. پدیدار شد.

موزیک...
ما را در سایت موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان musico بازدید : 181 تاريخ : جمعه 30 ارديبهشت 1401 ساعت: 18:44

خبرنامه