بهزاد دینی | انسانیت و بازیگری

ساخت وبلاگ

بهزاد دینی | انسانیت و بازیگری

بهزاد دینی از بازیگران جدی سینمای ایران است که توانسته با مطالعه و تمرین در تربیت حس خود پیشرفت چشمگیری داشته باشد. دینی با استفاده از مطالعات استانیسلاوسکی و استراسبرگ در ادغام متد مختص به خود موفق بوده و برای رسیدن به نقش به عنوان یک نقاش، بازیگر، تصویری را در ذهن خود مجسم می کند که بُعد جدیدی از کاراکتر – شخصیت به دست می آید. دینی از هنرمندان چند بُعدی است؛ به این معنا که او نقاشی هم می کند و دستی بر فیلمنامه نویسی دارد. نقاشی‌های بهزاد دینی اگرچه به گفته خودش حال و هوای انزوا طلبی و رنجی از سکوت شخصی است اما به باور من این استعداد باعث شده او به نقش‌ها با زاویه‌ای مختص به خود نگاه کند. اخیرا نیز فیلم‌نامه ای با نام «انجام» نوشته که به لحاظ تکنیک در فرم و محتوا حرف تازه‌ای در سینمای کوتاه ایران دارد. گفت و گو با این بازیگر خوش آتیه سینمای ایران قطعا برای علاقه مندان به سینما و به خصوص رشته بازیگری جذاب و مفید است.

انسان

از دینی درباره چگونگی شکل گیری علاقه‌اش به بازیگری پرسیدیم: چون احساس می کنم تنها موجودی که می تواند به صورت افقی و عمودی انرژی را پرتو افکنی کند و مخاطب و اطرافیان خودش رو تحت تاثیر قرار بدهد انسان است و تا جایی که علم پیشرفت کند و ما به آن شبیه سازی برسیم مانند هنر موشن کپچر که بازیگران از طریق تزریق احساسات به کاراکترهای خیالی باعث انتقال آن به تماشاگر / مخاطب می شوند، حس می کنم بازیگری تنها عرصه‌ای است که می تواند این موجود همواره ناشناخته را به چالش بکشد. با کشف و پیدایش متاورس و فشار اقتصادی و سیاسی باید گفت هنرمند چه از گذشته، از دوران آیین‌ها گرفته و دوران نئو کلاسیک و الیزابتی تا دوران اکنون، مدرن و پست مدرن گویا راه خودش را اینطور نشان می دهد که انسان دوست دارد از طریق نقش خودش را تحلیل کند، دوست دارد از طریق داستان به کاتارسیس برسد و درواقع این نیاز انسان است که بتواند این احساس را واقعیِ واقعی تجربه کند و احساس می کنم هرچه تکنولوژی و هراندازه فشارهای اقتصادی و سیاسی زیاد باشد همواره برای هنرمندی که به دنبال هنر است جایی هست و می تواند راه رسیدن به آن را دنبال کند. در مورد شخص خود باید بگویم که اولین باری که خودم را جلوی تماشاچی دیدم بر می‌گردد به دوران دبستان که مادرم برایم لباس پشمی دوخته بود که در زمستان از آن استفاده می کردم معلم من مرا ترغیب کرد که در نقش شگرف (باخنده) گوسفند در نمایش چوپان دروغگو  شرکت و بازی کنم آن لحظه اولین ری‌اکت تماشاچی برایم لذت بخش بود که بعد از آن در مراسم های مختلفی شرکت کردم و همواره دنبال این بودم که دیگران چه ری‌اکتی نسبت به بازی در لحظه من انجام می دهند. در دوران دانشگاه این موضوع برایم جدی تر شده چرا که زندگی و مشکلات روی جدی خودشان را نشان داده بودند و من هم به عنوان یک بازیگر لحن جدی‌تری پیدا کرده بودم. من با کارگردانان و طراحان صحنه در تالار هنر و فرشچیان صحبت می کردم و همواره صحبت کردن با آنان برایم لذت بخش بود در واقع یک حسی این عدم صبوری را به من می داد که دوست داشتم زودتر روی صحنه بروم و از تماشاگران ری‌اکت بگیرم. آموزشگاه‌های هنرهای نمایشی نیز در این راه به من کمک فراوانی کردند. اساتید خوبی چون: مریم موحدیان، معین عشاقی، سعید محسنی و امیدنیاز داشتم که در راه رسیدن به هدفم خیلی مرا یاری کردند.

کوچ

از دینی دلیل مهاجرتش به تهران را برای ادامه راه بازیگری‌اش پرسیدیم: مشکلات زندگی مانند یک پارتنر در بازیگری همواره در کنار من است و من به عنوان بهزاد دینی سعی می کنم طوری نقش روبه روی این مشکلات را بازی کنم که فرصتی برای کات دادن نباشد. اصفهان مهد هنر و علم است و در واقع بسیاری از بزرگان هنر در اصفهان زاده و زیسته‌اند اما باید اعتراف کرد که به همان اندازه حب و بغض در آن زیاد است و به نوعی سنگ اندازی از روش‌های ناجوانمردانه است. از سوی دیگر سفر برای یک بازیگر باید درونی و بیرونی باشد؛ سالها است که در درون خودم در حال سفرم و حس می کنم که این سفر بیرونی لازمه کشف و شهود یک بازیگر است. من به همه علاقه مندان به بازیگری توصیه می کنم که این رشته را صرفا برای جذابیت‌های آن انتخاب نکنند بلکه عاشق بازیگری باشند، بازیگر باید مجموعه‌ای از هنرها را در خود داشته باشد. تئاتر و فیلم کوتاه‌های زیادی کار کردم فارغ از جو کار نمایشی آنها که برایم خیلی مهم و جذاب است فرصتی بودند برای شناخت و کشف، من همواره به دنبال کشف ناشناخته‌هایی هستم که بازیگر دیگری هرگز آنها را بازی نکرده است. تئاتر «کوران»، امید نیاز و فیلم کوتاه «تیرمست»، علی حسین زاده از جمله کارهایی است که به حس من در بازیگری کمک فراوان کرد. یک علاقه مند به بازیگری باید خاک صحنه بخورد و زخم‌های زیادی از آن بر جسم و روانش بماند تا مانند یک مجسمه تراش خورده قابل پذیرش از سوی مخاطب شود.

نوشته بهزاد دینی | انسانیت و بازیگری اولین بار در روزنامه اینترنتی برداشت بلند. پدیدار شد.

موزیک...
ما را در سایت موزیک دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : موزیک دان musico بازدید : 163 تاريخ : جمعه 30 ارديبهشت 1401 ساعت: 18:44

خبرنامه